ΜΠΑΖΙΟΣ

Επικοινωνία

Εορτή της Παναγίας στη Νέα Εκκλησούλα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στο ιστορικό μοναστήρι της Νέας Εκκλησούλας (Αγία Μονή - Τάμα Κολοκοτρώνη).

Πλήθος κόσμου, από τη Νέα Εκκλησούλα, τον Τρίλοφο και τα γύρω χωριά, τη Μεγαλόπολη, την Αθήνα και από άλλες περιοχές, ανέβηκε το πρωί στο χώρο όπου ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ύστερα από τάμα του προς την Παναγία να τον σώσει, ανοικοδόμησε το 1822 και το 1825 το κατεστραμμένο από τους Τούρκους μοναστήρι που υπήρχε εκεί. Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από τον ιερέα π. Θεόδωρο Γεωργαντά την οποία παρακολούθησαν οι επισκέπτες της Μονής.Αμέσως μετά έγινε μετάβαση στο ύψωμα όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου εψάλλει τρισάγιο στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μητέρας του Ζαμπέτας και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Νέας Εκκλησούλας.

Στην Ιερά Μονή βρέθηκε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, ο Αντιδήμαρχος Κανέλλος Δράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Κατσιρούμπας, ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μανιάτης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Εκκλησούλας Δημήτριος Μαντζιαβάς και πλήθος κόσμου.

Για τη συνέχεια της ημέρας υπήρχε ορχήστρα που διασκέδασε τον κόσμο, που γεύτηκε τη γουρουνοπούλα "Μπάζιος", μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Γουρνόπουλο Ψητό ΜΠΑΖΙΟΣ

15 Αυγούστου 2009 

Γιορτή της Παναγίας σήμερα και ο κόσμος απόλαυσε και φέτος το γουρουνόπουλο ψητό ΜΠΑΖΙΟΣ

Η κοπή της γουρνοπούλας ξεκίνησε στις 5:00 τα ξημερώματα και η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.  Από τους πρώτους που πήραν γουρνοπούλα ήταν και ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης. Η σειρά έφτανε όπως συνήθως στο δρόμο και εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην περιμένουν για πολλή ώρα. Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί δόθηκε το τελευταίο κιλό γουρουνοπούλας. 

Ευχαριστούμε για την προτίμηση που μας δείχνετε και ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους!

 

Σήμερα το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε τη γουρνοπούλα μας στη Ν. Εκκλησούλα, στο Χωρέμη, στο Ίσαρη, στους Χράνους, στη Θεισόα και στο Σέκουλα στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκεί.